Надлишки молока на ринку сприяють зниженню цін

Джерело:  AgroPortal.ua
молоко

Середньозважена ціна молока в Україні станом на 5 травня склала 13,76 грн/кг без ПДВ, що на 34 коп. менше, ніж місяць тому.

Про це говориться у повідомленні Асоціації виробників молока.

Так, середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 5 травня склала 13,99 грн/кг без ПДВ, що на 39 коп. менше, ніж місяць тому. Діапазон цін на цей ґатунок у господарствах варіюється від 13,40 до 14,60 грн/кг без ПДВ.

Вищий ґатунок у середньому коштує 13,99 грн/кг без ПДВ (-39 коп.). Ціни коливаються від 13,40 до 13,90 грн/кг без ПДВ.

Середня ціна на молоко першого ґатунку — 13,29 грн/кг без ПДВ, на 23 коп. менше порівняно до ціни в першій половини квітня. Мінімальна ціна в господарствах склала 12,65 грн/кг, а максимальна — 14,10 грн/кг.

Аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі зауважує, що в травні закупівельні ціни знизились, оскільки на ринку з’явилися надлишки молока-сировини для переробки. Висока пропозиція сировини на молочно-товарних фермах супроводжується низьким попитом з боку молокопереробних підприємств. Молоко-сировина дешевшає в Україні, незважаючи на дефіцит, який існував на ринку восени та взимку, оскільки в країні зменшується споживання готової продукції і знижуються ціни на біржові товари.

Сьогодні ціна на молоко-сировину в Україні на 21% нижче середньої європейської та на 25% нижче ціни в Польщі, що створює підстави для активізації інтересу до вітчизняної молочної продукції з боку європейських покупців.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!