Набув чинності новий порядок штучного розведення, вирощування водних біоресурсів

Джерело:  AgroTimes
риба

Держрибагентство спільно з Мінагрополітики удосконалило процедуру відтворення водних біоресурсів. Затверджено новий порядок штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання.

Відповідний наказ Мінагрополітики від 26.08.2022 року № 622 зареєстровано в Мін’юсті 14.10.2022 року за № 1245/38581, повідомили у Держрибагентстві.

Новим порядком передбачено істотні зміни в роботі з відтворення водних біоресурсів. Зокрема:

– можливість відтворювати водні біоресурси у водні об’єкти (їхні частини) у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, крім природних заповідників, заповідних урочищ, а також заповідних зон біосферних заповідників, національних природних парків та регіональних ландшафтних парків;

– розширення переліку об’єктів відтворення, занесених до Червоної книги України, які потребують підвищеної охорони. Так, додано такі види, як харіус європейський, рибець малий, минь річковий, чоп великий та інші;

– можливість вселення водних біоресурсів інших вікових стадій, які не передбачав попередній порядок. Зокрема, однорічки та дворічки білого товстолоба, білого східноазіатського амура.

Детальніше з новим Порядком можна ознайомитися тут.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!