На внутрішньому ринку ціни на пшеницю зберігатимуть позиції за виключенням продовольчої

Джерело:  AgroPortal.ua
гривня

На початку липня продовжувався стрімкий напрямок цін донизу, згодом спад цін дещо призупинився, і угоди укладалися у вузькому діапазоні. Наприкінці другої декади вартість пшениці дещо укріплювалася. На кукурудзу прослідковувалося як укріплення, так і зниження цінових індикативів. На ринку олійних спостерігалося зростання вартості контрактів.

Про це йдеться в аналітичному звіті ринку зернових та олійних за липень від Української універсальної біржі в AgroMarketUUB.

«За короткостроковим прогнозом, на внутрішньому ринку пшениці ціни зберігатимуть свої позиції у вузькому коридорі з незначним послабленням за деякими регіонами з появою нового врожаю. Проте надалі можливе подорожчання продовольчої пшениці, оскільки дощова погода погіршила якість зерна. Ціни на кукурудзу будуть знаходитися у стані відносного дрейфу і залежатимуть від погодних умов та новин у інформаційному просторі. Вартість олійних з початком нового врожаю призупинить зростання», — зазначили аналітики біржі.

Щодо агрометеорологічних умов, то, згідно даних Укргідрометеоцентру, у другій половині липня для вегетації сільськогосподарських культур по території вони були неоднорідними.

«У південних областях для пізніх технічних, овочевих та баштанних культур вони були задовільними. У західних областях, де значні дощі відмічалися впродовж 4-6 днів, — малосприятливі для збирання та обмолоту ранніх зернових, достигання зерна, погіршувалася його якість», — додали аналітики біржі.

Середні ціни попиту по Україні на кінець липня відносно червня:

  • пшениця 2 клас (EXW) — 5 560 грн/т (-2,80%);
  • пшениця 3 клас (EXW) — 5 460 грн/т (-2,50%);
  • пшениця фуражна (CPT) — 5 300 грн/т (+1,53%);
  • кукурудза фуражна (CPT) — 5 320 грн/т (-0,37%).

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!