На Вінниччині частково засіялі ярі зернові та зернобобові культури

сев

На Вінниччині розпочалася посівна і аграрії вже встигли частково засіяти ярі зернові та зернобобові культури. Також триває підготовка ґрунту до посіву зернових – на полях боронують та розпушують землю, щоб втримати у ній вологу.

Про це повідомляє голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

“В цілому господарства забезпечені всім необхідним – міндобрива, насіння, все є. Однак війна, звісно, внесла свої корективи. Аграрії вже відчувають дефіцит дизельного пального та засобів захисту рослин. Виходять з ситуації корегуючи технологічні підходи”, – розповів Вячеслав Соколовий.

В дефіциті й продуктивна ґрунтова волога. Ситуація обумовлена лютнево-березневою посухою – кілька міліметрів снігу, які періодично випадали, однак суттєво не вплинули на стан зволоженості землі.

“Втім в арсеналі наших аграріїв сучасні технології і багаторічний досвід, тож вони роблять все, щоб виграти цю “битву” за врожай. Тим більше, що на нашому боці природна родючість ґрунту, яка на більшості території Вінниччини здатна забезпечити добрий врожай”, – наголосив очільник облради.

Нагадаємо, цьогоріч посівна на Вінниччині розпочалася раніше, ніж зазвичай. Загальна площа сільськогосподарських культур становитиме 1,6 млн. га.

 

Вінницький бізнес портал

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!