На світовому ринку зріс попит на американську пшеницю

Джерело:  Зерно Он-Лайн
США

За останні два тижні американська пшениця має активний попит у імпортерів.

  • 4 грудня Міністерство сільського господарства США підтвердило продаж великої партії американської пшениці (SRW) до Китаю – 440 тис. т.
  • 30 листопада Асоціація борошномелів Тайваню законтрактувала 109,2 тис. т пшениці різних класів із США.
  • 28 листопада група південнокорейських борошномелів закупила 50 тис. т американської пшениці із постачанням у лютому-березні 2024 р.

З 17 по 23 листопада експортний продаж американської пшениці перевищив очікування і становив 622,8 тис. т, що набагато більше, ніж у середньому за попередні чотири тижні. З цього обсягу 197,3 тис. т закупив Китай, 148,8 тис. т – неназваний покупець, 65,8 тис. т – Мексика, 60,1 тис. т – Філіппіни, 43,4 тис. т – Японія.

Незважаючи на активний попит протягом останніх двох тижнів, показник експорту за весь сезон буде вкрай низьким. З початку сезону до 23 листопада США реалізували на експорт лише 12,7 млн т пшениці, що на 6% менше, ніж за аналогічний період минулого сезону. За прогнозами Мінсільгоспу США, експорт за весь сезон (червень-липень) буде найнижчим за півстоліття і не перевищить 19,1 млн т.

На зменшення експортного потенціалу американської пшениці вплинули низькі перехідні запаси. На початку поточного сезону запаси становили 15,8 млн. т, що стало найнижчим значенням за останні п’ятнадцять років.

Урожай пшениці цього сезону збільшився до 49,3 млн т, що на 1% більше середньоп’ятирічного показника.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!