На Сумщині заміновано понад 1700 га сільськогосподарських площ

Джерело:  Суспільне
міна

У Сумській області заміновано 1760 га сільськогосподарських площ. Про це Суспільному розповів керівник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Маслак.

“Вже проведено роботи на території понад 1,5 тис. га. Наразі залишилося провести роботи у двох територіальних громадах, по двох земельних ділянках”, – сказав він. Роботи, за його словами, постійно тривають.

Сергій Карпенко, керівник одного із аграрних господарств, розповідає, що майже 200 га землі, які були у них в обробітку під Тростянцем, були заміновані. “Ми провели частину обстеження самі, а потім з представниками ДСНС провели розмінування. І тоді ми могли провести посівну”, – розповів він.

З початку повномасштабної війни на Сумщині вибухотехніки та сапери обстежили площу 1 млн 300 тисяч га, до якої входять об’єкти критичної інфраструктури, дороги, сільгоспугіддя та житловий сектор. Під час розмінування знищено понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів. Про це розповів Суспільному речник ДСНС України у Сумській області Олег Стрілка.

“На території Сумської області знищено понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів. Серед них були 20 авіаційних бомб. Вздовж 20 км кордону ще потрібно буде очистити територію, площею понад 1 млн га”, – додав Стрілка.

З лютого 2022 року на Сумщині загинули 7 людей, що підірвались на мінах.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!