На ринку зростають побоювання з приводу нестачі оливкової олії в Іспанії

Джерело:  Olive Oil Times
оливковое масло

Запаси оливкової олії у найбільшого у світі виробника можуть бути вичерпані на початок збору наступного врожаю.

Останні ринкові дані, опубліковані Міністерством сільського господарства, рибальства та продовольства Іспанії (MAPA), показують, що запаси оливкової олії наприкінці червня скоротилися до 455 тисяч тонн.

“Ніколи ще не було ситуації, подібної до цієї, коли на тлі історично неврожайного року очікується ще один. Ми знаходимося в ситуації, коли ціни продовжать зростати до травня наступного року”, – Хуан Вілар, стратегічний консультант.

Для порівняння, запаси на кінець червня 2022 року становили 809 000 тонн, остаточно досягнувши 454 600 тонн у вересні 2022 року, повідомляє oilworld.ru, з посиланням на Olive Oil Times.

“Ми збираємося прибути у жовтні з майже нульовими запасами”, – сказав в інтерв’ю Olive Oil Times Хуан Вілар, стратегічний консультант сектору.

У той час як ринок оливкової олії історично має тенденцію відчувати відносну бездіяльність у липні та серпні, активність повертається у вересні.

Побоювання щодо дефіциту оливкової олії призвели до того, що історично високі ціни на оливкову олію в країнах походження продовжують зростати. За даними Infaoliva, оливкова олія першого віджиму продається за ціною 7,625 євро за кілограм, що майже на 125 відсотків вище, ніж у липні 2022 року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!