На Рівненщині у незадовільному стані буде близько 5% посівів озимих, – прогноз

Джерело:  AgroTimes
состояние посевов

Друга декада лютого на Рівненщині відзначилася аномально високим температурним фоном. Сума опадів за декаду становила 8-10 мм (70-86% норми). Згідно з агрометеорологічними розрахунками очікується, що на час відновлення вегетації озимих у незадовільному стані буде близько 5% посівів.

Про це інформує Рівненський обласний центр з гідрометеорології.

У період з 11 лютого по 15 лютого було відмічено тимчасове відновлення вегетації зимуючих культур. Відбулись зміни у фазовому розвитку: 12 лютого озима пшениця центру області досягла масової фази «кущіння»; 14 лютого у пшениці півдня було відмічено початкову фазу «3-й листок», у жита півночі – початкову «кущіння». Стан посівів на момент припинення вегетації залишається добрим.

Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння була від -2º до 0ºС, що значно вище розрахункових критичних температур вимерзання озимини.

У зв’язку зі значною амплітудою коливання температур, тимчасовим виходом рослин із зимового спокою та необхідністю чергового їх загартовування, агрометеорологічні умови декади оцінюються як задовільні. Небезпечних умов та явищ не спостерігалось.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!