На початку листопада експорт пшениці з США впав на 43%

зерно

Щотижневе постачання пшениці зросло майже вдвічі за тиждень, до 10 мільйонів бушелів. За останні чотири тижні постачання пшениці до США зменшилися на приголомшливі 43%, порівняно з тим самим періодом минулого року, і на 47% нижчими, ніж у середньому за п’ять років за той самий період.

До трійки провідних експортерів увійшли Мексика (3,9 млн б.у.), Таїланд (1,9 млн б.у.) та Колумбія (1,6 млн б.у.).

Дані з експортних продажів вселили більше оптимізму на ринок ф’ючерсів на пшеницю США, знизивши збитки. Щотижневі замовлення на експорт пшениці в 2021/22 році збереглися на рівні 10,5 млн. бушелів, що приблизно на 4,2 млн. бушелів менше, ніж на попередньому тижні.

Помітні експортні продажі 2021/22 включали замовлення на 5,6 мільйона бушелів з Філіппін, 2,1 мільйона бушелів, заброньованих Японією, і Мексику, що замовила 1,4 мільйона бушелів протягом тижня, що закінчився 4 листопада.

Наразі прогнозується, що обмежені експортні постачання з Європейського Союзу та Чорного моря вплинуть на постачання пшениці до США.

На думку ряду аналітиків, в умовах геополітичної нестабільності, що посилюється, ціни на пшеницю в США можуть різко впасти на експортному ринку пшениці.

 

АгроXXІ

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!