На півдні Дніпропетровщини розпочали збирання озимого ячменю

Джерело:  AgroTimes
жнива

На півдні Дніпропетровщини розпочалось збирання врожаю озимого ячменю.

Про це інформує ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

В цілому у першій та на початку другої декади червня спостерігалась спекотна та суха погода. Середньодекадна температура повітря виявилась на 4,1°С вище за середню багаторічну та становила 23,2ºС тепла. Максимальна температура повітря підвищувалась до 32,2°С тепла, поверхня ґрунту прогрівалась до 57°С тепла. Мінімальна температура повітря знижувалась до 13,5° тепла, поверхня ґрунту охолоджувалась до 13ºС тепла.

Опади розподілялись нерівномірно, їхня сума варіювалась від 2 мм до 16 мм. Середньодекадна відносна вологість повітря дорівнювала 51-61%. Скрізь по області в денні години відносна вологість знижувалась до 30% і менше.

Спекотна та суха погода, яка переважала упродовж декади, обумовила прискорення дозрівання зерна ранніх хлібів та погіршила умови для формування їхнього врожаю.

Незважаючи на випадання дощів у багатьох районах області продовжувалось зниження запасів вологи на площах із зерновими культурами та посилення ґрунтової посухи: вологозапаси у метровому шарі значно знизились та відповідають критеріям небезпечного агрометеорологічного явища.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!