На орбіті Землі зібрали перший урожай редиски

Джерело:  SEEDS

Астронавт NASA Кейт Рубінс зібрала свіжу редиску, вирощену в космосі, відкривши нові можливості для харчових продуктів в умовах мікрогравітації для забезпечення майбутніх довгострокових місій на Місяць та Марс.

Космічну редиску вирощували на установці під назвою Advanced Plant Habitat (APH) на борту МКС. NASA опублікувало уповільнену зйомку зростання редиски всередині плантації APH протягом 27 днів.

Кейт Рубінс зібрала 20 саджанців редьки з APH, загорнула кожен у фольгу та помістила у холодне сховище. Згідно з заявою NASA, рослини редис будуть відправлені на Землю на початку наступного року в рамках 22-ї комерційної місії SpaceX із постачання, повідомляють на сайті американського відомства.

«Редиска – це нова культура, порівняно з листовою зеленню, яку астронавти раніше вирощували на космічній станції, або карликовою пшеницею, яка була першою культурою, вирощеною в умовах APH.

Вирощування різних культур допоможе нам визначити, які рослини краще розвиваються в умовах мікрогравітації та підійдуть астронавтам у тривалих польотах для різноманітного та збалансованого харчування», – розповіла Ніколь Дюфур, менеджер програми NASA APH у Космічному центрі Кеннеді.

Редиска – новий для МКС вид свіжих продуктів, які успішно вирощують та збирають в умовах мікрогравітації. Саме ця рослина була обрана для експерименту Habitat-02 (PH-02), оскільки цей коренеплід добре вивчений вченими і досягає зрілості всього за 27 днів. Крім того, редиска є гарною випробувальною рослиною для майбутніх довгострокових місій, тому що вона їстівна і поживна.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!