На Миколаївщині посівна триває, а підрахунки збитків зробимо після перемоги — Віталій Кім

Джерело:  Суспільне
сев

Миколаївські аграрії працюють там, де безпечно. Думати про відновлення пошкодженого можна будемо після того, як війська РФ будуть за межами області.

Про це під час спецефіру Суспільного розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За словами Віталія Кіма, найбільшу небезпеку для селян становлять міни та боєприпаси, що не вибухнули.

“Там, де є можливість — всі засіваються. Доступ до пального є, тому що в нас дороги всі відкриті”, — сказав Віталій Кім.

Як розповів Віталій Кім, погода вносить свої корективи у посівну, а кожний селянин вирішує сам, що йому сіяти і скільки.

“У нас близько 40 відсотків засіяно озимими культурами. Деякі культури люди відмовляються сіяти, через відсутність вологи. Нам ще потрібно зібрати те, що зараз там росте. Склади заповнені торішнім врожаєм. Тому кожен фермер рахує по-своєму”, — сказав очільник області.

В області фіксують збитки, завдані діями військових Російської Федерації, сказав Віталій Кім, а остаточно будуть рахувати після звільнення всій території Миколаївщини.

“Ми ведемо підрахунки та доповідаємо в Офіс Президента пооб’єктно, що можемо зробити, але експертизи і підрахунків точних в нас ще на зараз немає. Тому що є ворог на нашій території, коли він буде за межами, тоді можна буде рахувати і думати щось про відновлення”, — розповів Віталій Кім.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!