На Київщині намолотили понад 1 млн тонн збіжжя

Джерело:  Суспільне
жнива

На Київщині тривають жнива ранніх зернових та олійних культур. Наразі аграрії всіх категорій господарств регіону намолотили майже 1,3 млн тонн збіжжя нового врожаю.

Про це повідомила т.в.о. начальника управління агропромислового розвитку Київської обласної військової адміністрації Анна Пашко.

За її словами, загалом обмолочено 272 тис. га, що становить 45%, з середньою врожайністю 47,7 ц/га. Найбільше намолочено зернових та зернобобових культур. Збіжжя зібрали на площі понад 221 тис. га, що становить близько 40%.

“Аграрії Київщини вже намолотили 1160 тис. тонн зернових та зернобобових культур. Зокрема, обмолотили 16 тис. га озимої та ярої пшениці, 56 тис. га озимого та ярого ячменю та 10 тис. га інших зернових та зернобобових культур. Збір врожаю цих культур ще триває”, — сказала Пашко.

Зазначається, що збір урожаю гороху й озимого та ярого ріпаку на території пристоличного регіону вже завершився. Гороху обмолотили 4,5 тис. га з урожайністю 30,4 ц/га та намолотили майже 14 тис. тонн. Ріпак зібрали на площі понад 50 тис. га, з урожайністю понад 27 ц/га, його намолотили 137 тис. тонн.

У КОВА поінформували, що першість з обмолоту зернових та зернобобових культур тримають аграрії Білоцерківського району, які намолотили понад 690 тис. тонн зерна. За ними аграрії Обухівського району — з показником 156 тис. тонн та Бориспільського району —  більш ніж 85 тис. тонн.

По урожайності лідирують аграрії Білоцерківського та Фастівського районів, з відповідними показниками 58 та 56 ц/га. Наразі для належного зберігання зерна на території Київської області функціонують 24 елеватори, загальною потужністю понад 990 тис. тонн, підсумували в адміністрації.

Раніше повідомлялося, що від початку цього року 789 сільськогосподарських товаровиробників Київської області одержали понад 14,5 млрд грн банківських кредитів на розвиток господарств. Зокрема, за державною програмою “Доступні кредити 5-7-9” 477 агропідприємств отримали майже 3 млрд грн кредитних коштів. У межах цієї програми можна отримати кредит під 5–9 % річних, залежно від категорії позики та суб’єкта підприємництва. Аграрії можуть отримати до 90 млн грн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!