На Київщині намолотили перший мільйон

Джерело:  Суспільне
жнива

Під час цьогорічної жнивної кампанії сільгоспвиробники Київщини намолотили понад 1 млн тонн зерна. Загалом збіжжя зібрали на площі майже 250 тис. гектарів.

Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської обласної військової адміністрації.

Лідери з обмолоту нового врожаю — аграрії Білоцерківського району, які повністю зачистили площі посяного озимого ячменю та ріпаку. У районі ще триває збір гороху, пшениці (озимої та ярої) та ярого ячменю.

Найвищі показники врожайності мають господарства Фастівського району: там намолотили понад 65 тис. тонн пшениці при врожайності 74 центнери з гектара.

Загалом цьогоріч на Київщині прогнозують валовий збір зернових і зернобобових культур на рівні близько 4,5 млн тонн. Для належного зберігання збіжжя на території області працюватимуть майже 60 елеваторів.

Цьогорічні жнива на Київщині стартували 6 липня — майже на тиждень раніше, ніж минулого року.

У 2022 році на Київщині намолотили близько 3-х млн тонн врожаю зернових та зернобобових культур, зібраних із площі 620 тис. га. У 2023 році посівні площі збільшили завдяки розмінуванню частини територій, на яких залишалися боєприпаси після наступу росіян на Київ.

У структурі посівних площ на Київщині переважає пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, просо, гречка, соя, соняшник, ріпак і цукрові буряки. Крім того, цьогоріч у Бучанському районі 3 тисячі га посівних площ засіяли гірчицею. Це культура, яку раніше в області активно не вирощували.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!