На Кіровоградщині завершили збір врожаю та готуються до весняних польових робіт

Джерело:  Суспільне
сбор урожая

Кіровоградська область – серед регіонів, де завершили збір врожаю усіх сільськогосподарських культур. Про це Суспільному розповіла керівниця обласного департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова.

Сільгосппідприємства області зібрали чотири мільйона тонн зернових. Це на 950 тисяч тон менше ніж рекордний урожай 2021 року, сказала керівниця департаменту: “При цьому цьогорічний результат більший ніж три попередні роки до цього. І Кіровоградщина – в трійці регіонів-лідерів за валом сільськогосподарських культур”.

2021 року хібрали рекордні врожаї ранніх зернових, кукурудзи та соняшника, озимих зібрали на 60% більше ніж 2020 року.

Основні культури, які виростили і зібрали в області – соняшник, кукурудза і пшениця: “Складнощі – логістика, війна, здорожчання паливно-мастильних матеріалів, добрив, засобів захисту. Крім того, погода не дозволила зібрати кукурудзу в оптимальні терміни – завершили збір у січні”.

У серпні 2022 року аграрії Кіровоградщини зібрали зернові на 90% посіяних площ, зберігаючи при цьому торішній врожай.

Нині аграрії регіону готуються до весняних польових робіт: “Пристосувались до нинішніх умов. Єдине – постійно шукають працівників, бо багато їх мобілізували, а робочі руки в сільському господарстві ніколи не бувають зайвими. Сільськогосподарські підприємства області потребують, мінімум, сотню

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!