На Індонезію припадає 54% світового експорту пальмової олії – міністр

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Міністр-координатор з економічних питань Аірлангга Хартарто заявив, що Індонезія домінує у світовому експорті пальмової олії, на її частку припадає 54 відсотки світових постачань пальмової олії.

У 2023 році загальний обсяг виробництва пальмової олії в Індонезії склав 56 млн. тонн, а експортна реалізація досягла 26,33 млн. тонн, повідомив він.

«Індонезія є найбільшим у світі виробником пальмової олії з 56 мільйонами тонн. Наш експорт становить 26,33 мільйона тонн і становить 54 відсотки світового ринку”, – сказав Хартарто на Національній координаційній нараді з Національного плану дій зі сталого плантування пальмової олії на 2019–2024 роки у четвер.

За його словами, пальмова олія є стратегічним товаром для Індонезії. У 2023 році вартість експорту пальмової олії досягла 28,45 млрд рупій (1,7 млн доларів США).

Крім того, індустрія пальмової олії робить свій внесок у сектор праці, прямо чи опосередковано забезпечуючи роботою 16,2 мільйона осіб, підкреслив він.

«Пальмова олія також є рушійною силою економіки в районах, що виробляють пальмову олію, і сприяла розвитку сільських районів та зниженню рівня бідності», – додав Хартарто.

Тому його міністерство продовжує розвивати переробку пальмової олії, виробляючи готову продукцію з більш високою цінністю, наприклад, біодизельне паливо B40, отримане з пальмової олії, яка була розроблена як стійке альтернативне паливо.

Хартарто також сказав, що його міністерство в даний час зосереджено на створенні стійкої індустрії пальмової олії, здійснюючи низку зусиль у рамках різних політик, включаючи сертифікацію стійкого виробництва пальмової олії в Індонезії (ISPO) та програму омолодження народної пальмової олії (PSR).

Президентська постанова про ISPO спрямована на прискорення сталої сертифікації для великих підприємств та плантацій пальмової олії.

“Президентська постанова була переглянута, і ISPO також включає простежуваність ланцюжка поставок пальмової олії за рахунок посилення концепції переробки”, – сказав міністр.

Уряд через Агентство з управління фондом плантацій пальмової олії (BPDPKS) виділив кошти у розмірі 9,25 трлн рупій на земельну ділянку площею 331 007 гектарів для програми PSR.

Раніше уряд збільшив фінансування програми PSR з 30 млн. рупій до 60 млн. рупій за гектар, сказав Хартарто.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!