На Індію скаржаться в СОТ через субсидії на рис і пшеницю

рис

Деякі світові сільськогосподарські компанії звинуватили Індію в порушенні правил світової торгівлі через надмірні субсидії своїм фермерам, які вирощують пшеницю та рис. У 2020 році Індія була дев’ятим найбільшим експортером сільськогосподарської продукції у світі, але її успіх був заснований на субсидованому виробництві, заявили Австралія, Канада, Парагвай, Таїланд, Україна та Сполучені Штати в документі СОТ.

Незважаючи на те, що Індія погодилася обмежити підтримку ринкових цін до 10% вартості врожаю, у 2020/21 році субсидії становили 81% для пшениці та 94% для рису, йдеться у повідомленні. Це була остання за багато років скарга на фермерські субсидії в Індії. Країни-експортери заявили на засіданні комітету СОТ 27 березня, що Індія ухиляється від їхніх запитань щодо субсидій на продовольче зерно.

«Це дуже далеко від рівних умов гри, які обіцяли нашим фермерам і яких заслуговують», — сказав сенатор Джон Бузман з Арканзасу, штату № 1 у вирощуванні рису. «Це ще один доказ того, що нам потрібно подати офіційну скаргу проти кричущих порушень Індії в СОТ».

«Схоже, що Індія надає значну підтримку ринковим цінам як в абсолютному значенні, так і у відсотках від виробництва рису та пшениці», — йдеться в документі, який розглядається за семирічний період. Здебільшого рівень субсидій стабільно зростав з 2014/15 маркетингового року до 2020/21. В останньому році субсидії на рис склали 3,18 трильйона рупій, а підтримка на пшеницю — 1,7 трильйона рупій. Рупія коштує 1,2 цента США.

У 2018 році Сполучені Штати подали перше зустрічне повідомлення СОТ щодо сільського господарства, щоб оскаржити звіт Індії про витрати на субсидії на рис і пшеницю.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!