На Херсонщині стартували жнива

Джерело:  AgroPortal.ua
жнива

Сільгоспвиробники Херсонської області розпочали збір ранніх зернових. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Facebook.

«Відвідав кілька фермерських господарств у області, де наші аграрії почали збирати ранні зернові. Один із викликів цьогорічної посівної — належне зберігання врожаю. Адже окупанти знищили ангари та склади. І жоден елеватор не працює», — зазначив він.

І додав, що фермери Херсонського та Бериславського районів одними з перших отримали необхідну допомогу. Майже сотню модульних зерносховищ передали Міністерство аграрної політики та продовольства України й Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO). Сільгоспвиробники самостійно вже встановили перші конструкції, які можуть забезпечити зберігання до тисячі тонн збіжжя. Їхні основні переваги — мобільність та легкість монтажу. Зібрати сховища можна протягом доби.

«Через воєнні реалії та відсутність коштів на відновлення складів аграрії змушені шукати альтернативні методи зберігання врожаю. Деякі фермери використовують рукава, але це потребує дороговартісного обладнання для завантаження та розвантаження», — розповів Прокудін, додавши, що цього тижня планується безкоштовний розподіл 204 рукавів для зберігання понад 40 тис. т збіжжя.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!