На Харківщині попри обстріли тривають жнива

Джерело:  АТН
сбор урожая

Станом на 14 липня сільгосптоваровиробники намолотили більше 55 тисяч тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур з площі майже 17 тисяч гектарів.

За даними Харківської ОВА, незважаючи на війну та постійні обстріли, на Харківщині тривають жнива на підконтрольній території 4 районів, а саме Лозівського, Красноградського і частині територій ще двох районів – Богодухівського і Чугуївського.

В умовах війни для аграріїв проблемою номер один стали заміновані поля. Через масштабне мінування ворогом певна кількість полів у Харківської області поки непридатна для  використання у сільськогосподарській діяльності.

«Нашими профільними Департаментами спільно з Головним управлінням ДСНС у Харківській області максимально робиться все, щоб якнайшвидше надати можливість аграріям виконати збиральні роботи. Інформацію щодо площ розмінування сільськогосподарських земель постійно тримаємо на контролі».

Також за інформацією ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, починаючи з 3 липня на Харківщині відбулося 7 випадків загоряння полів внаслідок ворожих обстрілів. Згоріли понад 46,6 га пшениці та 2 га ячменю в Ізюмському та Чугуївському районах.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!