На Філіппінах очікується рекордний імпорт рису

Джерело:  IDK
рис

Незважаючи на рекордне виробництво та достатні запаси, очікується, що у 2024-25 маркетинговому році Філіппіни імпортують рекордний обсяг рису, згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

У ФАС заявили, що прогнозований загальний обсяг імпорту в 4,7 млн ​​тонн, що відповідає рекордному рівню минулого року, «частково зумовлений високими внутрішніми цінами та нещодавнім рішенням уряду знизити тарифи з 35% до 15%».

Філіппіни на сьогоднішній день є найбільшим у світі імпортером рису і незмінно входять до п’ятірки країн із найбільшим споживанням.

Виробництво меленого рису прогнозується трохи вищим, ніж у попередньому році, і складе 12,7 млн ​​тонн, йдеться у звіті, оскільки країна виходить із нинішнього погодного режиму Ель-Ніньйо, а державні витрати на сировину та обладнання компенсують невелике падіння врожайності.

«Однак невелике зростання виробництва у 2023–2024 роках все одно значно відставатиме від попиту», — заявили у ФАС.

Споживання рису прогнозується на рекордних 17,2 млн. тонн, при цьому ФАС зазначає, що попит «залишається стійким, незважаючи на інфляцію».

Очікується, що кінцеві запаси досягнуть рекордних 4,2 млн. тонн у 2024-2025 роках, оскільки уряд заохочує дилерів підтримувати буферні запаси, йдеться у звіті.

«Деяка мотивація для продажу з’явиться через нижчі ціни, які, ймовірно, виникнуть внаслідок зниження тарифів, а також урожаю дощового сезону восени», — заявили у ФАС. Але джерела в галузі повідомляють, що трейдери зберігають стабільність в акціях, особливо тому, що вони купили за вищою ціною і все ще сподіваються на більш високий прибуток.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!