На Донеччині завершують посівну кампанію

Джерело:  Суспільне
посівна

У Донецькій області завершується сівба ярих сільгоспкультур завершується, досіюються ще соняшник та овочі. 359 тисяч гектарів землі засіяли озимими та яровими культурами.

Про це під час брифінгу 8 червня повідомила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОДА Олена Рибакова.

“У Донецькій області з 1 мільйона 129 тисяч гектарів підконтрольних земель 935 тисяч гектарів складають сільськогосподарські угіддя, але не всі вони є ріллею, посівною площею, бо частина земель під парами, і не всі вони зараз можуть оброблятися у зв’язку з безпековою ситуацією”, — уточнила заступниця директора.

Ярі культури посіяли на площі 267 тисяч гектарів, з них:

  • зернові — 116 тисяч гектарів,
  • технічні (це соняшник і гірчиця) — 124 тисячі гектарів,
  • овочі — 23 тисячі гектарів,
  • кормові культури для тварин — 3,5 тисячі гектарів.

За словами Рибакової, нині аграрії Донеччини прибирають бур’ян, знищують шкідників та боряться з хворобами рослин. А на частині території Донецької області неможливо провести сівбу через безпекову складову, зокрема, замінування.

“Навіть на території деокупованих громад — Святогірської та Лиманської — можна сказати, що посівна кампанія практично не проводилась: майже усі землі сільськогосподарського призначення на їх території потребують обстеження”, — уточнила Олена Рибакова.

Вона зазначила, що на Лиманщині необхідно обстежити й розмінувати 19 тисяч гектарів, а у Святогірській громаді — 11 тисяч. Також у цих громадах майже 70 відсотків сільськогосподарської техніки знищено, або пошкоджено, або вкрадено окупантами. Однак на території Святогірської громади засіяли 348 гектарів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!