На Дніпропетровщині очікують зниження врожаю картоплі

Джерело:  AgroTimes
картопля

Через пізнє висаджування картоплі, прохолодний та дощовий квітень, необхідність застосування гербіцидів фермери Дніпропетровщини очікують зниження врожаю.

Про це повідомляється на Фейсбук сторінці компанії «Агріко Україна», одного з провідних постачальників насіннєвого матеріалу картоплі.

Зазначають, що минулого тижня фахівці компанії побували на картопляних полях Дніпропетровщини.

«Складна ситуація з весняною підготовкою ґрунту, дощовий холодний квітень, пізня посадка спричинили проблему забур’янення полів. Ефективність дії ґрунтових гербіцидів була недостатньою. І багато господарств змушені застосовувати системні гербіциди по вегетації, що призводить до пригнічення рослин і затримки в їх розвитку на 1-2 тижні, а значить – зниження продуктивності і врожаю. Позакореневі обробки амінокислотами, карбамідом + сульфатом магнію, борними добривами допомагають рослинам вийти з стресового стану і відновити нормальну вегетацію і фотосинтез», – зауважують в «Агріко Україна».

Також додають, що схеми гербіцидного захисту в господарствах регіону є дуже індивідуальними і розробляються та вдосконалюються відповідно до умов господарства, стану забур’янення полів, сортів та погодних умов сезону.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!