На Дніпропетровщині аграріїв забезпечать паливом та кредитами

Про це розповів голова обласної ради Микола Лукашук, закликаючи аграріїв розпочинати посівну, яка стане найважчою за всі роки незалежності України.

Так, вирішується питання забезпечення аграріїв пальним. Підтримку надасть і центральна влада. Малим та середнім агровиробникам надаватимуться кредити для посівної на період дії воєнного стану. Максимальна сума – до 50 мільйонів гривень на строк до півроку.

Для отримання охочим слід звертатися до фінансових установ, у яких вони обслуговувалися. За словами Миколи Лукашука, ОВА та обласна рада працюють із громадами, збирають інформацію про те, хто де сіятиме, які виникають питання з пальним та логістикою.

У області ситуація стабільна: немає активного обстрілу, немає окупантів.

«Ми можемо будувати плани посівної та втілювати їх у життя. Тому закликаю аграріїв не сумніватися та розпочинати посівну там, де для цього є можливості. Ваша праця як ніколи важлива не тільки для регіону, а й для всієї країни. Від цього залежить наша продовольча безпека. Навіть якщо врожай буде дещо меншим, ніж у попередні роки, він все одно забезпечить потреби області та потреби держрезерву», – зазначив голова облради.

 

Голос України

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!