На Черкащині триває посівна 2023

Джерело:  Суспільне
посівна

На Черкащині станом на 29 березня засіяли понад чотири тисячі гектарів, розповів начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За словами посадовця, посівна активно триває по всіх районах Черкащини:

“Це в першу чергу сорти ярої пшениці та зернобобові. Зокрема, більше ніж 1,1 тисячі гектарів — це сама пшениця, 2,6 тисячі гектарів ячменю”.

За прогнозами, у 2023 році планують засіяти понад 1 мільйон 200 тисяч гектарів, додав Ігор Табурець.

“Ярих зернових культур передбачаємо 430 тисяч гектарів. Є надія, що не знизимо потенціал вийдемо на тогорічні показники”, — зазначив він.

За словами начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, нинішнє похолодання дозволяє продовжувати посівну кампанію:

“Температура ґрунту після 8-10º на глибині 10 см у період потепління хоч і знизиться, однак дозволятиме продовжувати сівбу ранньої ярини, сходи якої не бояться морозів і витримують до -8..-9º”.

Також, з його слів, така погода не завдасть шкоди вегетуючим культурам, адже теплолюбні культури ще не сіяли, а ті що продовжують розвиватися, знаходяться у невразливих до таких температур фазах. Зниження температури лише затримає фазовий розвиток і змістить строки цвітіння, зокрема, плодових, на більш пізні, додав він.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!