На будівництво широкої колії через Польщу потрібно 12 млрд євро

Джерело:  Порти України

На реалізацію ідеї будівництва ширококолійної залізниці через Польщу для експорту української продукції до балтійських портів потрібно 12 млрд євро. Про це повідомляє заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

«На реалізацію потрібно порядку трьох років та 12 млрд євро», — сказав Денис Марчук.

Повідомляється, що Всеукраїнська аграрна рада ініціювала звернення до представників уряду Польщі, щоб обговорити можливість побудови ширококолійної лінії в межах 500 км, яка б сполучала Україну, Польщу і Литву, і таким чином дала можливість отримати доступ до литовського порту Клайпеда.

Натомість, Денис Марчук додав, що на сьогодні за рахунок продовження роботи морського зернового коридору через порти Великої Одеси є можливість експортувати до 60% збіжжя.

«У нас є хороші показники з розвитку сухопутних маршрутів — залізниця, автошляхи, порти через Дунай. Євросоюз виділив порядка 1 млн євро на розвиток сухопутних маршрутів з території України, що дає перспективу мати можливість проходу до портів Європи незалежно від позиції Росії, яка може хитати ситуацію», — повідомив представник Всеукраїнської аграрної ради.

Міністр інфраструктури Польщі нещодавно заявив, що Єврокомісія не підтримає інвестиції в широку колію “жодним центом”.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!