На біржі пальмової олії в Індонезії розпочалися торги

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Перші торги розпочалися в п’ятницю на індонезійській біржі пальмової олії в рамках зусиль найбільшого у світі виробника олії зі встановлення надійних базових цін.

Чотири лоти по 25 тонн фізичної сирої пальмової олії (CPO) торгувалися в п’ятницю за ціною 11 305 рупій (0,7130 долара) за кг, коли відкрилася Індонезійська біржа товарів та деривативів (ICDX), повідомив офіційний представник ICDX. Вантаж має бути доставлений до порту Думаї на Суматрі протягом 15 днів.

П’ятниця була першим днем, коли ICDX запропонувала спотові ціни, і очікувалося, що в них візьмуть участь 18 компаній, повідомив генеральний директор біржі Нурсалам.

Ф’ючерсні контракти на CPO буде запропоновано пізніше, сказав Нурсалам.

Біржа проводить три торгові сесії щодня, сказав другий представник ICDX.

“Головне в тому, що біржа створить прозору та організовану торгівлю”, – сказав Дідід Нурдіатмоко, голова індонезійського регулятора торгівлі сировинними товарами BAPPEBTI.

Індонезія націлена на те, щоб до першого кварталу наступного року ринок сформував базову ціну, яка могла б конкурувати з цінами в Куала-Лумпурі та Роттердамі.

Торгівля через біржу нині є добровільною. Більшість індонезійських експортерів пальмової олії, як правило, торгують безпосередньо із покупцями.

(1 долар = 15 855,0000 рупій)

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!