На аукціонах з розіграшу зерновозів ЦТЛ суттєво скоротилися ставки

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

У середу, 17 січня, АТ «Укрзалізниця» реалізовувало на торгах в ЕТС «Прозорро.Продажі» відправки у зерновозах філії «Центр транспортної логістики». Середня остаточна ставка скоротилася до 1681,6 грн на добу без ПДВ.

На торги пропонувалося 700 зерновозів:

  • 8 лотів по 50 вагонів (маршрутні відправки);
  • 10 лотів по 20 вагонів;
  • 5 лотів по 10 вагонів;
  • 10 лотів по 5 вагонів.

Вдалося реалізувати 32 лоти із 33. Середня ставка цього дня скоротилася до 1681,6 грн на добу без ПДВ (проти стартової 1250 грн на добу без ПДВ). Поменшало і учасників: їх було від двох до п’яти.

На аукціонах з реалізації відправок групами по п’ять вагонів претендентів було троє або четверо. Пропоновані ними ставки коливалися від 1276,5 до 1800 грн на добу без ПДВ. Серед переможців — ПП «Агрофірма «Дзвони» (чотири лоти), ТОВ «Окко-Агротрейд» (три), ТОВ «Грейнсвард» (два) і ТОВ «Юнікорнс» (один).

Під час розіграшу відправок у 10 зерновозах ставки сягали 1700–2000 грн на добу без ПДВ. Тут зафіксовано і найширший діапазон учасників — від двох до п’яти. Три лоти виграло ТОВ «Віталмар Транс», по одному — ТОВ «Окко-Агротрейд» і ПП «Агрофірма «Дзвони».

Що ж до групових відправок у 20 вагонах, то один аукціон не відбувся. На інших ставки коливалися від 1500 до 2155 грн на добу без ПДВ, а кількість учасників — від двох до чотирьох. Переможцями торгів стали ТОВ «Віталмар Транс» (чотири лоти), ТОВ «Грейнсвард» (три), ТОВ «Окко-Агротрейд» і ТОВ «АП Марін» (по одному).

На торгах з розіграшу маршрутних відправок найнижча ставка становила 1274,99 грн на добу, максимальна — 2100 грн на добу без ПДВ. Кількість учасників коливалася від трьох до п’яти. Лоти виграли ТОВ «Зерно-Агротрейд» (чотири), ПП «Атланта-Агро» (два), ТОВ «Віталмар Транс» і ТОВ «Грейнсвард» (по одному).

Зауважимо, що на цих торгах кінцевий термін проставлення електронної заявки в АС «Месплан» становив сім діб. На аукціонах, що відбудуться 19 січня, цей термін сягатиме 15 діб.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!