На аукціонах з реалізації зерновозів ЦТЛ ставки продовжують знижуватися

Джерело:  Rail.insider

У середу, 13 грудня, філія «Центр транспортної логістики» АТ «Укрзалізниця» розігрувало на торгах в англійському форматі в ЕТС «Прозорро.Продажі» відправки у зерновозах та мінераловозах.

Реалізовували маршрутні відправки у зерновозах. Пропонувалося 15 лотів по 50 вагонів. Середня ставка на торгах становила 2571,5 грн на добу без ПДВ. Максимальна сягнула 2680 грн на добу без ПДВ. Серед переможців — ТОВ «БГС Рейл Карго», ТОВ «Транс-Груп», ТОВ «УТЛ-2», ТОВ «Надійна транспортна компанія», ТОВ «ПВТ» і ТОВ «Експотранс Трейд».

Під час торгів з реалізації мінераловозів вдалося реалізувати чотири лоти з п’яти (по 20 вагоновідправок). У трьох аукціонах переможець визначився відразу, адже був єдиним учасником. Два лоти виграло ТОВ «Долинський елеватор», ще один — ТОВ «Укркоммерс» (остаточна ставка зростала з 1000 грн на добу без ПДВ до 1005–1010 грн на добу без ПДВ). Вони також брали участь у ще одних торгах, проте в них переможцем стало ТОВ «Західний контейнерний термінал» зі ставкою 1081 грн на добу без ПДВ.

Як повідомлялося раніше, останнім часом спостерігається тенденція щодо зниження остаточних ставок на використання зерновозів ЦТЛ. Так, на аукціонах 4 грудня остаточна вартість сягала приблизно 3600 грн на добу без ПДВ. На торгах 6 грудня вона становила майже 3089 грн на добу без ПДВ, 7 грудня — 2801 грн на добу без ПДВ, 8 грудня — 2864 грн на добу без ПДВ, 11 грудня — 2703 грн на добу без ПДВ. В Укрзалізниці зауважили, що вже реалізовано майже 64% запланованих відправок у зерновозах.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!