MPOC оптимістично оцінює ціни на пальмову олію у 2024 році

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Прогноз цін на пальмову олію в 2024 році залишається оптимістичним, очікувана середня торгова ціна становитиме 4000 рінггітів за тонну, заявили в Малайзійській раді з пальмової олії (MPOC).

У заяві йдеться, що позитивний прогноз обумовлений зміною динаміки попиту та пропозиції в Індонезії, яка рухається до негативної моделі зростання після впровадження B35 (35% біопалива на основі пальмової олії та 65% дизельного палива) у серпні 2023 року.

MPOC прогнозує дефіцит постачання пальмової олії до Індонезії у розмірі 0,24 млн тонн, оскільки внутрішнє споживання біодизеля та продуктів харчування, як очікується, збільшиться на 0,64 млн тонн за відсутності очікуваного зростання виробництва.

“Дефіцит може ще більше збільшитись, якщо експорт перевищить прогнозовані рівні, MPOC”, – йдеться в повідомленні.

У ньому йшлося, що наступ Ель-Ніньо призвів до збільшення виробництва пальмової олії в Малайзії в останньому кварталі 2023 року.

MPOC повідомила, що виробництво пальмової олії в четвертому кварталі 2023 року зросло до найвищого рівня з 2018 року, збільшившись на 0,16 млн. тонн до 5,27 млн. тонн з 5,11 млн. тонн у порівнянні з відповідним періодом 2022 року.

“Очікується, що виробнича тенденція, яка спостерігалася у четвертому кварталі 2023 року, збережеться і у першому кварталі 2024 року.

“Таким чином, прогнозується, що виробництво пальмової олії в Малайзії в 2024 році зросте на один відсоток і досягне 18,75 млн. тонн”, – йдеться у повідомленні.

За даними незалежного аналітика глобального ринку Oil World (Німеччина), світове виробництво олій та жирів у 2023/2024 роках, за прогнозами, збільшиться на 3,46 млн. тонн.

“Очікується, що споживання зросте на 7,22 млн. тонн, що обумовлено підвищенням вимог до біодизельного палива в Сполучених Штатах (US), Індонезії та Бразилії.

“В результаті очікується, що у другій половині 2024 року динаміка світових цін на олії та жири трохи сповільниться”, – йдеться у повідомленні.

MPOC заявила, що, незважаючи на загальний оптимізм щодо цін на пальмову олію в 2024 році, очікується, що ціни на пальмову олію в січні знизяться між 3 600 і 3 850 ринггітів, що пояснюється слабким попитом з боку ключових країн-імпортерів та цінової конкуренції. з боку соняшникової та рапсової олій.

“У грудні цінова надбавка на соняшникову та рапсову олії в порівнянні з пальмовою олією на європейському ринку склала всього 3 долари США та 39 доларів США відповідно через незвичайно високе світове споживання насіння соняшника та ріпаку в останні місяці.

“Січень та лютий є сезонно низькими місяцями експорту в Малайзії, експорт у січні та лютому 2023 року становив 1,13 та 1,12 млн тонн відповідно”, – додано в ньому.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!