Молочарі України та Польщі вважають неприпустимими торговельні обмеження

Джерело:  AgroPortal.ua
молочка

Професійні об’єднання, які представляють підприємства молочної галузі України та Польщі, зафіксували спільну позицію щодо неприпустимості введення торговельних обмежень.

Про такі результати Першого польсько-українського Молочного діалогу, який відбувся 16 червня, повідомили у Спілці молочних підприємств України.

Під час заходу виконавчий директор Спілки молочних підприємств України Арсен Дідур висловився категорично проти втручання урядів держав у створення проблем вільної торгівлі.

За його словами, неприйнятними є як обмеження на ввіз української молочної продукції, так і створення додаткових перешкод у вигляді відновлення ветеринарного контролю на молоко і молочні продукти з Республіки Польща.

«Ми вважаємо неприпустимим те, що наш молочний експорт стоїть на кордоні по два тижні, а то й більше. Це не сприяє порозумінню і не збільшує наш взаємний товарообіг. Всі дії урядів наших країн повинні базуватися на демократії вільної торгівлі та законності», — підкреслив він.

Водночас експерт ННЦ «Інститут аграрної економіки» Леонід Тулуш зазначив, що українські молокопродукти не становлять проблеми для молочного ринку Польщі.

У свою чергу директор Polska Izba Mleka Агнешка Малішевська висловила цілковиту підтримку українським колегам.

«Ми хочемо допомагати Україні і працювати для покращенням добробуту наших фермерів, компаній та споживачів. Для спільного блага ми маємо активізувати наші зусилля. Хочемо, щоб малочисельні групи, не пов’язані з молочним сектором, не ускладнювали нашу співпрацю з українською стороною. Якщо інтереси молочного бізнесу не буде враховано, це може призвести до сумних наслідків», — прокоментувала вона.

За підсумками зустрічі прийнято спільне звернення професійних об’єднань молочників двох країн до урядів Республіки Польща та України.

«Молочні підприємства Польщі та України підтримують вільну торгівлю без будь-яких політичних обмежень, мит, квот та інших обмежень, з прозорими та стабільними правилами, які є передбачуваними та однаковими для обох сторін», — говориться у документі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!