Молдова 2024 року збере близько 11,5 млн тонн пшениці – міністр

колоски

Обсяг виробництва пшениці у Молдові у 2024 р. очікується на рівні 1,4-1,5 млн тонн. Такий прогноз озвучив міністр сільського господарства та харчової промисловості РМ Володимир Боля.

Як нагадав міністр, за даними Національного бюро статистики Молдови, під урожай п.р. у республіці пшеницею було засіяно близько 320 тис. га, що у 20 тис. га менше, ніж рік тому.

«Орієнтовна врожайність пшениці варіюється від 3,5 до 4,2 тонни з гектара, але на неї можуть впливати численні фактори, у тому числі методи обробітку ґрунту, використання добрив, якість насіння та рівень опадів», – додав він.

Також голова Мінсільгоспу зазначив, що Молдова щорічно споживає близько 350 тис. тонн пшениці, яка переробляється для одержання борошна. Близько 70 тис. тонн використовується фермерами як насіннєвий матеріал, а ще 180-185 тис. тонн призначені для годування тварин. Решта ж зернової, близько 1 млн тонн, йде на експорт.

“Ці дані відображають здатність Молдови виробляти та експортувати пшеницю, забезпечуючи як внутрішні потреби, так і вносячи внесок на міжнародний ринок”, – сказав В. Боля.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!