Міжнародний трейдер Louis Dreyfus припиняє операції у Росії

Louis Dreyfus Co.

Компанія Louis Dreyfus (LDC), один із найбільших у світі трейдерів сільськогосподарськими товарами, призупинила свою діяльність у Росії, повідомила компанія у п’ятницю.

LDC не надала додаткових подробиць у відповіді електронною поштою на питання про вплив російської військової операції в Україні на її діяльність. Як і інші зернові трейдери компанія вже призупинила свою діяльність в Україні, оскільки збройний конфлікт зупинив комерційні перевезення.

Тижневе військове протистояння вразило зернові ринки, оскільки воно загрожує блокувати постачання з України та Росії, на які разом припадає близько 30% світового експорту пшениці та 20% експорту кукурудзи.

Бунге, ще один глобальний зерновий трейдер, заявив у понеділок, що західні санкції проти Москви можуть негативно вплинути на операції компанії в Росії.

LDC управляє експортним терміналом зерна на Азовському морі з потужністю близько 1 млн. тонн на рік і експортує загалом 1,5-3 млн. тонн на рік з Росії, згідно з інформацією на її веб-сайті.

Азовське море було закрито для судноплавства через військову операцію. Російські порти на Чорному морі залишаються відкритими, але трейдери кажуть, що міжнародні компанії та судновласники не хочуть їх використати через військове протистояння та пов’язані з ним санкції.

 

Refinitiv Agriculture

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!