Мінсільгосп США відзначив зростання виробництва пшениці у Саудівській Аравії

Джерело:  Зерно Он-Лайн
колоски

Мінсільгосп США в січневому огляді підвищив оцінку збору пшениці в Саудівській Аравії цього сезону (липень 2023 – червень 2024 року) відразу до 1,2 млн тонн. Це вдвічі перевищує прогноз, зроблений у грудні.

Новий прогноз також у 1,9 разу вищий за виробництво в минулому сезоні та в 3,2 разу перевищує середній показник за п’ять років.

За даними Мінсільгоспу, значне збільшення врожаю обумовлено політикою головного управління продовольчої безпеки країни, яке пропонує місцевим фермерам найвищі ціни. В останні роки Саудівська Аравія збільшила закупівельні ціни на вирощену в країні пшеницю, щоб стимулювати її виробництво та підвищити продовольчу безпеку, наголошується в огляді. Найближчими роками, якщо ціни залишатимуться високими та конкурентними порівняно з цінами на люцерну, урожай пшениці продовжуватиме залишатися високим.

Площі під пшеницею у поточному сезоні оцінюються у 200 тис. га, що у 3,3 рази перевищує попередню оцінку, середній показник за останні п’ять років та вдвічі – показник минулого сезону. При цьому врожайність оцінюється у 6 тонн з га, що на 40% нижче за попередній прогноз. Це також на 4% нижче за показник минулого сезону і на 2% – середнього п’ятирічного рівня.

На тлі зростання внутрішнього виробництва прогноз імпорту пшениці Саудівською Аравією було знижено до 4,7 млн тонн з 4,9 млн тонн, згідно з грудневим оглядом (у 2022/2023 сільгоспів імпорт склав 5,26 млн тонн). Перехідні залишки, як очікується, становитимуть 4,3 млн. тонн (попередня оцінка становила 4,05 млн. тонн, показник сезону 2022/2023 рр. – 3,3 млн. тонн).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!