Мінсільгосп Росії знизив прогноз збирання зерна у 2021 р. до понад 123 млн т

Мінсільгосп РФ знизив прогноз збирання зерна цього року до понад 123 млн. тонн. Колишній прогноз становив 127,4 млн. тонн, він зберігався з травня.

Як повідомив міністр сільського господарства Дмитро Патрушев на засіданні уряду в четвер, у бункерній вазі цьогорічний урожай зерна становитиме 127 млн ​​тонн. У чистій вазі він може перевищувати 123 млн тонн.

Міністр також підкреслив, що вже зібраного врожаю достатньо для задоволення внутрішнього ринку, і для експортного потенціалу.

Говорячи про збирання такої соціально значущої культури як гречка, Патрушев повідомив, що її намолочено вже понад 928 тис. тонн, що на 77 тис. тонн більше, ніж минулого року.

“Зібрано 21 млн тонн олійних. За підсумками року плануємо отримати 22,8 млн тонн – це суттєвий приріст до торішнього результату. Ріпак вже намолочено 2,9 млн тонн, тобто більше, ніж за весь 2020 рік. Те саме вже можу сказати про виробництво соняшнику та сої”, – заявив голова Мінсільгоспу.

За його словами, збирання овочів в організованому секторі може становити близько 7 млн ​​тонн. При цьому їх виробництво в теплицях оновить рекордне значення і перевищить 1,4 млн. тонн. “Цукрових буряків нараразі зібрано близько 33 млн. тонн, плануємо вийти на показник у 39,6 млн. тонн, тобто на 5,7 млн. тонн більше торішнього”, – повідомив він.

Як зазначив міністр, цього року аграрії зіштовхнулися зі складними погодними умовами, тож “боротьба ведеться буквально за кожну тонну врожаю”. Але найбільш несприятливо погода відбилася на врожаї картоплі. “Проте незважаючи на це зібрано 5,9 млн тонн, за прогнозом досягнемо 6,4 млн тонн”, – сказав він, уточнивши, що йдеться про врожай в організованому секторі.

Патрушев також повідомив, що у 2021 році РФ може вперше отримати 1,5 млн тонн плодів та ягід.

За його словами, роботи в полях продовжуються, а в ряді сільгоспкультур перебувають в активній фазі. “Завершити жнива усіх сільськогосподарських культур ще належить з площі близько 5 млн га”, – сказав він.

 

Зерно Он-Лайн

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!