Мінсільгосп Молдови розраховує на багатий урожай ріпаку

Джерело:  ИНФОТАГ

Сільськогосподарські угіддя, засіяні пшеницею, ячменем та ріпаком, перебувають у задовільному та дуже хорошому стані. Таку оцінку посівів культур першої групи дали напередодні керівники районних управлінь сільського господарства у ході відеоконференції за участю віце-прем’єра та держсекретарів міністерства.

За всіма прогнозами, урожай цього року буде багатшим за минулорічний, і складські приміщення в країні слід належним чином підготувати до прийому зернових та олійних культур.

Фахівці міністерства поінформували про ціни та їх динаміку на міжнародних біржах пшениці, ячменю, кукурудзи та ріпаку, висловивши думку, що значного підвищення цін у найближчий період не очікується. Тому вони закликали фермерів продавати вирощений урожай у міру можливості, оскільки зберігання продукції потребує додаткових витрат.

Віце-прем’єр підтвердив, що влада зосереджена на зниженні собівартості продукції.

“Ми відшкодуємо акциз на дизельне паливо та повернемо ПДВ на рахунки аграріїв. Міністерство спільно з урядом вишукують фінансові ресурси для субсидування добрив”, – повідомив він.

За його словами, спільно з українською владою вживаються зусилля щодо переведення потоків сільгосппродукції на залізницю, щоб усунути затори на дорогах і скоротити час очікування в пунктах пропуску.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!