Міністр оборони України в Туреччині обговорив експорт зерна та безпеку у Чорному морі

Джерело:  AgroPolit.com

Міністр оборони України Рустем Умєров прибув до Туреччини, де обговорив зернову угоду і безпеку у Чорному морі. Про це повідомляє Cumhuriyet.

Речник Міністерства оборони Туреччини повідомив, що Умєров провів зустрічі з представниками турецького відомства. За словами речника, Туреччина підтримує незалежність та територіальну цілісність України. Сторони також обговорили безпеку у Чорному морі.

Речник Міністерства оборони Туреччини наголосив, що Туреччина продовжить виконувати Конвенцію Монтре, а також докладатиме зусиль для відновлення Чорноморської зернової ініціативи. Слід зазначити, що Туреччина залишилася нейтральною країною після початку повномасштабної війни рф проти України.

Ми були раді прийняти в нашій країні Міністра оборони України пана Рустема Умерова. Під час зустрічі, яка пройшла у дуже дружній та конструктивній атмосфері та ще більше зміцнила наші відносини, нашу підтримку незалежності та територіальної цілісності України. Було обговорено наше переконання, що напруженість у Чорному морі знижує Конвенція Монтре, яку ми продовжуватимемо безкомпромісно виконувати. Ми висловили наші погляди на відновлення Чорноморської зернової ініціативи», – зазначив речник Міністерства оборони Туреччини.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!