Міністерство торгівлі Іраку: країна не потребує імпорту пшениці

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшеница

Ірак не планує імпортувати цього року пшеницю, оскільки країна має великі запаси, яких вистачить на сім місяців, і може зібрати небувалий урожай, заявив міністр торгівлі Іраку Атир Давуд. Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Наприкінці грудня посол США в Іраку Аліна Романовські написала про те, що Іраку потрібно буде імпортувати понад 3 млн т зерна протягом наступного року, щоб задовольнити внутрішній попит.

Атір Давуд повідомив в інтерв’ю агентству Bloomberg, що в країні є запаси у розмірі 2 млн т. У квітні розпочнеться збирання нового врожаю пшениці. Обсяг виробництва буде кращим, ніж минулого року, вважає міністр. “Наше становище із зерном ідеальне”, – сказав він. “Імпорт не потрібен”.

Міністерство торгівлі Іраку відповідає за розподіл продуктів харчування, що субсидуються, щоб тримати ціни під контролем. Уряд країни купує пшеницю на внутрішньому ринку за вищими цінами, ніж світові, щоб допомогти місцевим фермерам. Щорічне споживання пшениці в країні в рамках продовольчої програми, що субсидується державою, становить приблизно 4,5–5 млн т.

Минулого сезону Росія поставила до Іраку 59,7 тис. т пшениці, за п’ять місяців поточного сезону – 1,1 тис. т.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!