Міністерство сільського господарства США виділяє 300 мільйонів доларів на розвиток органічних ферм

Джерело:  Триполі
органик

Міністерство сільського господарства США (USDA) інвестує 300 мільйонів доларів в Ініціативу органічного переходу. Нова програма пропонує виробникам допомогу у переході на органічні продукти, пряму допомогу та підтримку розвитку ринку.

«Фермери стикаються зі складними технічними, культурними та ринковими зрушеннями при переході на органічне виробництво навіть у перші роки після успішної органічної сертифікації, – сказав Том Вілсак, міністр сільського господарства Міністерства сільського господарства США. — Завдяки цій багатоетапній міжвідомчій ініціативі ми розширюємо підтримку Міністерства сільського господарства США органічних фермерів, щоб допомогти їм на кожному етапі їхнього переходу, оскільки вони працюють над тим, щоб стати сертифікованими та забезпечити ринки своєю продукцією».

З 2008 року кількість ферм, які активно переходять на органічне виробництво, скоротилася на 71%. Частково це зниження може бути результатом процесу органічної сертифікації трирічного періоду, протягом якого фермери повинні уникати використання певних заборонених матеріалів.

За даними Міністерства сільського господарства США, багато фермерів також стикаються з технічними та ринковими проблемами протягом першого року цього періоду. Щоб зменшити труднощі, Міністерство сільського господарства США виділяє 100 мільйонів доларів на допомогу у перехідний період.

Допомога в перехідний період включає створення шести регіональних партнерських мереж, які нададуть можливість безпосереднього навчання та навчання фермерів. Такі можливості можуть включати зв’язок фермерів з наставниками, надання технічної допомоги та проведення семінарів з таких тем, як практика органічного виробництва, розвиток бізнесу, сертифікація та регулювання.

Ще 75 мільйонів доларів буде направлено на пряму допомогу фермерам, пропонуючи фінансову допомогу виробникам, які впроваджують нові стандарти практики збереження органічного управління. Наразі стандарти перебувають у стадії розробки та ще не завершені, зазначили у USDA.

Щоб зняти побоювання щодо неадекватної інфраструктури переробки органічних продуктів та доступу до ринків, ще 100 мільйонів доларів цієї ініціативи будуть спрямовані на покращення ланцюжків постачання на певних ринках. Напрямки діяльності включають органічне зерно, корми, сівозміну, тваринництво та молочні продукти.

Ринок органічних продуктів харчування в останні два роки зростав непослідовно, збільшившись лише на 2% у 2021 році після зростання на 12% у 2020 році. Продаж органічного хліба і зерна трохи знизився за останній рік, але продаж органічних продуктів загалом зріс на 4,5%. Продаж органічного молочного м’яса зріс на 2,5% за той же період.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!