Міністерство сільського господарства США підвищило рейтинги озимої пшениці

Джерело:  IDK

Міністерство сільського господарства США (USDA) у понеділок оцінило 50% врожаю озимої пшениці в США у стані від хорошого до відмінного, що на два процентні пункти вище, ніж минулого тижня, і є більшим поліпшенням, ніж очікувала більшість аналітиків.

Рейтинг від «хорошого до відмінного» був найвищим для цього часу року за чотири роки, що сприяло перспективам виробництва у четвертому у світі експортері пшениці та потенційно послаблювало побоювання щодо скорочення світових поставок зерна. Тим не менш, посушливі умови зберігаються в ключових районах, включаючи Канзас, найбільший штат вирощування озимої пшениці. Як завжди, потенціал урожаю в США багато в чому залежатиме від весняної погоди.

Одинадцять аналітиків, опитаних Reuters, в середньому очікували на поліпшення рейтингів пшениці на один пункт, при цьому оцінки варіювалися від 47% до 50% від хорошого до відмінного.

Підвищення рейтингу Міністерства сільського господарства США на два пункти відбулося через підвищення рівня вологості ґрунту. За даними Міністерства сільського господарства США, частка виробництва пшениці озимої в США, розташованої в посушливій зоні, впала до 41% до 21 листопада, порівняно з 44% попереднього тижня і значно знизившись з 75% роком раніше, за даними Міністерства сільського господарства США . За даними Національної метеорологічної служби, за вихідні у деяких частинах південно-центрального Канзасу випало 30,5 см снігу.

Тим часом осінній збір урожаю в США практично завершено. За даними Міністерства сільського господарства США, до неділі врожай кукурудзи в США був зібраний на 96%, що нижче за середню торгову оцінку в 97%, але вище п’ятирічного середнього показника в 95%. До 12 листопада збирання сої в США було завершено на 95%, повідомив раніше уряд.

Сполучені Штати є другим за величиною експортером кукурудзи та сої у світі після Бразилії.

Щотижневий звіт про перебіг роботи у понеділок став останнім звітом Міністерства сільського господарства США за 2023 рік. Взимку Національна служба сільськогосподарської статистики Міністерства сільського господарства США публікує щомісячні звіти окремих штатів. У квітні уряд відновить щотижневі звіти про стан урожаю у США.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!