Міністерство сільського господарства США оновило прогнози щодо світового свинарства в 2023 р.

Джерело:  Meatinfo
свинина

У своєму останньому звіті «Тваринництво та птахівництво: світові ринки та торгівля» від 12 січня Міністерство сільського господарства США переглянуло заключні дані за 2022 рік та свої оцінки на 2023 рік, прогнозуючи збільшення світового виробництва свинини цього року завдяки збільшенню внутрішньої пропозиції Китаю. .

Загальний контекст

Очікується збільшення світового виробництва свинини за рахунок зростання виробництва у Китаї. Очікується, що внутрішній попит Китаю зміцниться через зняття обмежень у рамках політики нульового COVID. Високий попит з боку азіатських країн сприятиме збільшенню світового експорту свинини, при цьому основними постачальниками будуть Європейський Союз, Бразилія та США.

Світовий імпорт свинини має збільшитися та підтримуватися ринками Китаю та Філіппін. Враховуючи зниження імпортних тарифів на свинину на Філіппінах та те, що АЧС продовжує душити місцеве виробництво, для цієї країни прогнозуються вищі обсяги імпорту.

Прогнози для інших країн не зазнали суттєвих змін.

Прогнози за країнами

Очікується, що Латинська Америка продемонструє найвище регіональне зростання, при цьому виробництво досягне 8,05 млн тонн, що є збільшенням на 2,5% порівняно з 2022 роком (7,86 млн тонн). Аналогічно обсяг експорту має зрости на 4,7%, досягнувши 1,9 млн тонн, а імпорт і видиме споживання мають збільшитися на 0,1% і 1,4% відповідно.

Азія збільшить своє виробництво на 0,2%, досягнувши 62,4 млн тонн, завдяки збільшенню внутрішніх поставок з Китаю та В’єтнаму. Імпорт, за прогнозами, збільшиться на 1,8% до 5,7 млн. тонн.

Очікується, що у Північній та Південній Америці виробництво збільшиться на 1,8% до 22,6 млн т. Імпорт скоротиться на 5,4% до 2,58 млн т, а експорт збільшиться на 1,0% до 6,2 млн т .

Виробництво на європейському континенті впаде на 0,8% до 28,2 млн. тонн. Аналогічно очікується, що експорт впаде на 5,2% до 4,3 млн тонн.

Африка збільшить своє виробництво на 1,1% до 0,5 млн тонн, а Океанія, як очікується, скоротиться на ту саму величину і досягне обсягу, аналогічного до обсягу Африки.

Основні країни-виробники

Прогнозується, що Китай, на який припадатиме 48,2% світового виробництва, виробить 55 млн тонн, того ж обсягу, якого він, як очікується, досягне 2022 року. Очікується збільшення обсягу імпорту на 2,4%, який досягне 2,1 млн. тонн. .

Виробництво в Європейському союзі скоротиться на 0,4%, досягнувши 22,6 млн. тонн, а його експорт, як очікується, досягне 3,95 млн. тонн, що на 4,8% менше, ніж у 2022 році. З іншого боку, імпорт оцінюється в 145 000 тонн, що є збільшенням на 20,8% порівняно з попереднім роком.

Очікується, що Сполучені Штати збільшать своє виробництво на 1,8% до 12,5 млн. тонн, і очікується невелике збільшення експорту на 0,2%, який досягне 2,9 млн. тонн.

Японія стане другим за величиною імпортером свинини у світі з 1,5 млн. тонн, хоча імпорт скоротиться на 2,6%.

Бразилія збільшить обсяги виробництва на 2,0%, досягнувши 4,4 млн т. Очікується, що експорт також досягне 1,4 млн т, збільшившись на 3,9%.

Виробництво в Мексиці зросте на 4,6%, приблизний обсяг виробництва становитиме 1,6 млн т. Мексика збереже свої позиції третього за величиною імпортера у світі та найбільшого в Латинській Америці, незважаючи на те, що її імпорт, за оцінками, впаде на 2 7%. цього року, досягнувши 1,24 млн. тонн.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!