Міністерство сільського господарства Франції скоротило свої оцінки посівів озимих зернових

Джерело:  Oilworld
сев

Міністерство сільського господарства Франції у вівторок скоротило свої оцінки посівів озимих зернових, при цьому площі м’якої пшениці опинилися на другому місці за величиною за 30 років після того, як зливи перервали польові роботи у найбільшому виробнику сільськогосподарських культур у Європейському Союзі.

Площа, засіяна озимою м’якою пшеницею, основною зерновою культурою Франції, під урожай 2024 року прогнозувалася на рівні 4,36 млн га, що нижче за початковий прогноз у 4,49 млн га в грудні і на 7,7% нижче за площу минулого року.

Переглянута оцінка стала другою найнижчою з 1994 року після 2020 року, коли посівні площі також було скорочено через зливи, йдеться у звіті міністерства з урожаю.

“Несприятлива погода наприкінці 2023 року, коли сукупна кількість опадів у четвертому кварталі перевищила норму на 17%, серйозно завадила польовим роботам”, – заявили в міністерстві.

“Надлишкова вологість призведе до того, що частина полів буде перекопана, а деякі посадки будуть відкладені на користь ярих культур”, повідомляє Рейтер.

Міністерство знизило прогноз посівних площ під озимим ячменем до 1,27 млн га з 1,31 млн га раніше. Нині це на 6,6% менше, ніж у 2023 році, але відповідає середньому показнику за останні п’ять років.

Що стосується озимого ріпаку, основної олійної культури Франції, площа в 2024 році була скорочена до 1,34 мільйона гектарів з 1,35 мільйона, очікуваних у грудні, що тепер на 0,6% нижче за рівень минулого року, але майже на 16% вище середнього п’ять років.

Пшениця і ріпак у Франції є майже виключно озимими культурами, тоді як виробництво ячменю включає велику кількість ярих культур.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!