Мексика стала основним імпортером кукурудзи

кукуруза

Іноземні закупівлі кукурудзи в Мексику в 2021 році досягли обсягу 17,5 млн. тонн, заявив голова Національної сільськогосподарської ради Луїс Фернандо Аро, 8 лютого повідомляє La Jornada.

За словами Аро, власне виробництво кукурудзи в Мексиці становило від 27 до 28 млн. тонн, проте цього недостатньо, щоб задовольнити потреби країни. Мексика імпортувала мільйони тонн кукурудзи та стала головним імпортером у світі цієї зернової культури.

Аро додав, що в країні скоротилися посівні площі під усі види культур — з 22 млн. га у 2014 році до 18 млн. у 2020 році. Частково це пов’язано із зміною клімату, оскільки були посушливі роки. Але це також пов’язано із державною політикою, оскільки бюджет Міністерства сільського господарства та розвитку сільських районів за три роки скоротився на 40 відсотків.

Аро сказав, що у 2021 році 39,1 відсотка національного споживання було забезпечено імпортом. В основному, імпортувалася жовта кукурудза для потреб тваринництва.

Голова Національної сільськогосподарської ради зазначає, що за рік ціни на добрива в країні зросли більш ніж на 100 відсотків. «Собівартість продукції зростає, і виробники обмежують використання доз добрив, що рекомендуються, через зростання собівартості, і це впливає на врожайність», — зазначив Аро.

На думку Аро, сільське господарство має вважатися стратегічним напрямом, оскільки у продовольчій залежності від інших країн немає нічого доброго.

 

ИА Красная весна

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!