Мексика обклала імпорт білої кукурудзи високим митом

Джерело:  Зерно Он-Лайн
біла

Мексиканський уряд встановив 50% мито на імпорт білої кукурудзи, огороджуючи власних виробників від імпорту і намагаючись не допустити використання генетично модифікованого зерна в їжу. Про це повідомляє агентство Зерно Он-Лайн із посиланням на агентство Reuters.

Минулого року, прагнучи послабити інфляційний тиск, мексиканська влада почала скасовувати мита на ввезення 21 товару першої необхідності. У січні 2023 р. до цього списку було додано білу кукурудзу, яка є основним продуктом мексиканського раціону. Її експорт став обкладатися 50%-м митом.

23 червня уряд заявив, що скасування імпортного мита на білу кукурудзу «не мало істотного впливу» на ціни, враховуючи, що Мексика сама забезпечує себе цією культурою.

За даними міністерства сільського господарства, минулого року Мексика виробила майже 23 млн т білої кукурудзи та імпортувала лише 614 тис. т у період із січня по жовтень 2022 р. Тільки невелика частина врожаю експортується.

Рішення відновити імпортне мито на кукурудзу надійшло за обіцянкою президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора заборонити генетично модифіковану кукурудзу та поступово відмовитися від гербіциду гліфосату до 2024 р.

США та Канада заявили, що це порушення торговельного законодавства.

Минулого тижня президент Мексики натякнув на відновлення мит на кукурудзу в рамках указу, який гарантує, що «тортильї виготовляються лише з білої та нетрансгенної кукурудзи».

В указі йдеться, що мито діятиме до 31 грудня.

Скасування інших імпортних мит залишається чинним, а інфляція починає сповільнюватися.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!