Механізм страхування суден у тимчасовому коридорі запрацює протягом двох тижнів

Джерело:  AgroPortal.ua
фрахт

Механізм спеціального страхування суден, що використовують український морський коридор, створений Україною спільно з урядом Великої Британії та 14 британськими страховими компаніями, почне працювати протягом двох тижнів. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков.

«Як це працюватиме? Ринок страховиків, вантажовідправників почують, відчують через зниження фрахтових ставок. Коли це відбудеться? Я думаю, протягом декількох тижнів», — зазначив Васьков.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, він сказав, що є сподівання, що механізм почне працювати «протягом двох тижнів».

«Є така практика, коли йдеться про страхування важливих, нестандартних ризиків, компанії об’єднуються, щоб мати більшу фінансову спроможність. Вони підтвердили готовність створити страховий пул і страховий фонд, до якого також має увійти з фінансовими гарантіями Україна. Для них це показник. Після цього до пулу приєднаються провідні британські страхові компанії, і наявність цього пулу дає можливість страховикам надавати судновласникам страховий тариф на рівні не більше ніж 1,25%», — пояснив Васьков.

За його словами, питання достатнього забезпечення страхових ризиків обговорювали ще до запуску українського морського коридору.

«Це було ключове питання під час зустрічі вищого керівництва держави з британськими колегами, з колегами зі США», — розповів Васьков.

16 листопада біля берегів Одеської області балкер Georgia S під прапором Ліберії, який з вантажем пшениці вийшов з порту Південний, натрапив на морську міну. Як пише видання «Думська» з посиланням на джерела, судно Georgia S, яке ввечері дало сигнал лиха, перебуваючи на південному сході від острова Зміїний, зовсім не постраждало.

«Міна, судячи з усього, протипіхотна (вони можуть плавати), вибухнула аж за сто метрів від суховантажу, який вранці залишив порт Південний. Проте капітан не оцінив ситуацію і забив на сполох», — пише видання.

Після з’ясування всіх обставин балкер продовжив рух за встановленим маршрутом. Зерновоз зараз перебуває в румунському порту Констанца.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!