Маржа відновлюваного дизельного палива може покращитися цієї осені – CoBank

Джерело:  Oilword
биотопливо

Згідно з останнім квартальним дослідним звітом CoBank, опублікованим 11 липня, маржа відновлюваного дизельного палива може трохи зрости цієї осені. Якщо це станеться, таке підвищення маржі може пом’якшити зниження попиту на соєву олію на ринку біопалива.

За даними CoBank, імпорт відпрацьованого охолоджувального масла і жиру зайняв зростаючу частку як сировину в галузі дизельного палива, що відновлюється. Ця динаміка пом’якшила деякий попит на соєву олію в США і змусила великих операторів відкласти деякі запропоновані заводи з виробництва відновлюваного дизельного палива та розширення.

Проте деякі аналітики прогнозують, що маржа дизельного палива, що відновлюється, може збільшитися до 25 центів за галон цієї осені порівняно з рівнями початку червня, повідомляє CoBank. Якщо це станеться, зростання, ймовірно, може підвищити ціни на відновлювані ідентифікаційні номери (RIN) та стимулювати використання більшої кількості соєвої олії як сировину для біопалива.

Щодо загальних перспектив ринку сої, CoBank послався на дані Міністерства сільського господарства США, які показують, що запаси сої значно зросли, а посівні площі збільшилися більш ніж на 3%, порівняно з минулим роком.

За даними CoBank, ринок сої в США бореться з експортом, що розчаровує, оскільки сильний долар і рекордний урожай в Південній Америці відлякали продажі. У той час як експорт соєвого шроту знаходиться на історичному максимумі, CoBank зазначає, що рекордний імпорт ріпакової олії, жиру та відпрацьованої кулінарної олії (UCO) знизив ціни на сою та маржу переробки, що призвело до несподіваного, але тимчасового падіння переробки у квітні.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!