Mars вирішив купити виробника чипсів Pringles за $27 млрд

Pringles

Mars веде переговори про покупку виробника снеків компанії Kellanova, серед брендів якої є чипси Pringles. Про це пише Reuters з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією. Минулої п’ятниці ринкова капіталізація Kellanova становила $22 млрд, сьогодні акції компанії зросли на 15%. Як пише Reuters, з урахуванням боргу сума угоди може досягати $27 млрд. У такому разі вона стане однією з найбільших угод року. Як зазначає The Wall Street Journal, з урахуванням звичайної у таких випадках премії сума угоди може сягати $30 млрд.

За даними джерел, переговори перебувають у просунутої стадії. При цьому, як зазначає Reuters, остаточної угоди поки не досягнуто, тож угода ще може зірватися. Kellanova була створена минулого року, коли американський виробник продуктів харчування Kellogg Company розділився на три незалежні компанії. У Kellanova було виділено бренди снеків, швидких сніданків та інше, включаючи чипси Pringles, заморожені вафлі Eggo, крекери Cheez-It. Як зазначає Reuters, привабливим об’єктом для покупки компанію робить те, що її акції торгуються з дисконтом у порівнянні з іншими компаніями галузі, такими як Hershey чи Mondelez International.

В останні роки Mars досить активно купує інші компанії, щоби підтримувати власне зростання. Так, минулого року корпорація придбала американського виробника здорових продуктів харчування Kevin`s Natural Foods, а також британського виробника шоколаду преміум-класу Hotel Chocolat за $680 млн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!