Марокко залишається найбільшим імпортером пшениці з ЄС

пшениця

Станом на кінець квітня 2023 року близько 16% експорту  пшениці з ЄС  приходилось на цю північноафриканську країну, порівняно з 6,1% у попередньому році, повідомляє Moroccoworldnews.

Згідно зі звітом Європейської комісії – Марокко залишається найбільшим покупцем пшениці ЄС для сільськогосподарської кампанії 2022/2023.

У звіті Європейської комісії зазначено, що протягом перших чотирьох місяців 2023 року Марокко імпортувало понад 4 млн тонн пшениці, порівняно з 1,4 млн тонн роком раніше. Це сталося через те, що країна пережила різке скорочення поставок пшениці зі Східної Європи та постраждала від сильної посухи у 2022 році, яка зруйнувала сільськогосподарське виробництво Марокко.

Алжир був другим за величиною імпортером пшениці за той самий період з 3,6 млн тонн, що становить 14% поставок блоку, йдеться у звіті.

На третьому місці Нігерія з 2,2 млн тонн пшениці та Єгипет з 1,6 млн тонн.

Звіт також показує, що Франція залишається найбільшим експортером м’якої пшениці в ЄС цього сезону з 9,16 млн тонн, за нею йдуть Румунія з 3,49 млн тонн, Німеччина з 3,12 млн тонн, Польща з 2,54 млн тонн та Литва з 2,26 млн тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!