Марокко підвищить субсидію на імпорт причорноморської пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
колоски
UkrAgroConsult

Цього місяця Марокко запропонує майже таку саму субсидію на імпорт пшениці для чорноморських поставок, як і для інших країн походження, послаблюючи перевагу поставок з ЄС, свідчить документ, опублікований державною агенцією з зерна ONICL, повідомляє Reuters.

Для вантажів пшениці, відправлених у квітні з України, росії та інших країн через чорноморські порти, Марокко запропонує субсидію в розмірі 70,64 дирхама (6,92 долара) за центнер (0,1 тонни), що трохи нижче 71,58 дирхама (7,02 долара) за центнер для інших країн. походження, свідчить документ.

У розрахунку на тонну це означає, що чорноморські вантажі отримають субсидію приблизно на 1 долар США за тонну менше, ніж інші вантажі, тоді як раніше розрив становив понад 10 доларів.

Представник ONICL сказав, що рішення спрямоване на заохочення поставок із Чорноморського регіону.

Подальший розвиток чорноморського та світового ринку зернових та олійних культур буде обговорюватися аналітиками УкрАгроКонсалт та провідними операторами агробізнесу на міжнародній агро події EURO GRAIN HUB Exchange & Forum 26-28 квітня в Бухаресті, Румунія.  Приєднуйтесь до ключових гравців зернового ринку Чорноморського регіону, Центральної та Східної Європи і Балкан, які забезпечують глобальний ланцюг постачання агро продукції.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!