Малайзія уклала угоди з торгівлі пальмовою олією на суму понад 230 млн рінггітів під час візиту до Китаю

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Малайзія уклала угоди з торгівлі пальмовою олією на суму понад 230 мільйонів ринггітів (49,3 млн USD) під час нещодавнього робочого візиту до Китаю заступника міністра плантацій та сировинних товарів Датука Чан Фунг Хіна.

У сьогоднішній заяві Міністерства плантацій і сировинних товарів (KPK) йдеться, що візит Чана з 8 по 12 липня з метою просування малазійської сільськогосподарської продукції в Китаї призвів до підписання меморандумів про взаєморозуміння щодо експорту токотрієнолу, з торгівлі сирою пальмовою олієюпальної олії іу кормах для тварин.

Чан був присутній на церемонії підписання Меморандуму про взаєморозуміння разом з генеральним директором Ради з пальмової олії Малайзії Датуком Ахмадом Парвізом Гуламом Кадіром та президентом Китайської торгової палати з імпорту/експорту продуктів харчування, місцевих продуктів та побічних продуктів тваринного походження (CFNA) Цао.

Міністр зазначив, що Able Perfect, незалежний завод з переробки пальмової олії, що базується в Порт-Кланзі, має намір розширити свою присутність на китайському ринку, особливо в сегменті рафінованої пальмової олії та пальмового жиру, при цьому передбачуваний обсяг бізнесу в рамках цієї торгової угоди складе близько 200 млн рінггітів.

Він підкреслив, що ці меморандуми про взаєморозуміння включатимуть розширення торгівлі продуктами з пальмової олії в нових секторах, включаючи використання всесвітньо відомої платформи електронної комерції Taobao для розвитку онлайн-каналів продажів B2B і B2C, а також вихід на ринок товарів для здоров’я з токотрієнолами — потужною. формою вітаміну Е, одержуваної з пальмової олії.

«Малайзійські компанії мають зосередитися на виробництві продукції з високою доданою вартістю та високою якістю, щоб залишатися конкурентоспроможними на світовому ринку. Враховуючи, що річний обсяг виробництва пальмової олії в Малайзії зберігається на рівні близько 18 мільйонів тонн, дуже важливо дотримуватися стандартів Регламенту Європейського союзу про вирубку лісів і принципи сталого розвитку», — сказав він.

Крім того, Чан повідомив, що в березні цього року китайська влада схвалила експорт та використання пальмових токотрієнолів у харчових продуктах.

Ці ініціативи ще більше поглиблять двосторонню співпрацю в секторі пальмової олії, сприятимуть взаємному економічному процвітанню та досягненню взаємовигідних результатів для Малайзії та Китаю, додав він.

Згідно з заявою, очікується, що загальна вартість цих торгових угод найближчими роками збільшиться.

Раніше стало відомо, що Малайзія нарощує виробництво та експорт пальмової олії. У травні було вироблено близько 1,75 млн тонн пальмової олії, підрахували аналітики гамбурзького аналітичного агентства OilWorld (Німеччина), на цьому фоні зростають і відвантаження «пальми» — до 1,38 млн тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!