Малайзія на 24% збільшила експорт пальмової олії у березні

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

У березні Малайзія відправила на зовнішні ринки трохи більше 1,43 млн тонн пальмової олії, випливає з даних фахівців компанії Intertek Testing Services. Порівняно з минулим місяцем фіксується збільшення експорту на 24% – з 1,16 млн тонн.

При цьому, за інформацією експертів, основна частина відвантажень малайзійської продукції припала на пальмовий олеїн (RBD palm olein), сира пальмова олія (crude palm oil, CPO) та стеарин (palm stearin) — 470,1 тис. тонн  тонн – у лютому), 290,9 тис. тонн (285,9 тис. тонн) та 121,9 тис. тонн (80 тис. тонн) відповідно.

Менш значні обсяги продажів фіксувалися щодо рафінованої пальмової олії (67 тис. тонн), сирої пальмоядрової олії (15,7 тис. тонн) та інших продуктів.

Зазначається, що у березні найбільш активний попит на малайзійську продукцію виявляли в Індії, Китаї та країнах Євросоюзу.

За інформацією національної Ради MPOB (Malaysian Palm Oil Board), Малайзія експортувала за минулий рік 15,7 млн тонн «пальми», а в IV кварталі фіксували найвищі темпи продажу.

«У жовтні-грудні 2022 р. Малайзія експортувала 4,49 млн тонн олії порівняно з 4,02 млн тонн у ІІІ кварталі, 3,63 млн тонн — у ІІ-му та 3,53 млн тонн – у I-му» , – говориться в матеріалах.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!